Total Pageviews

Tuesday, July 30, 2013

Ajulainete muutmine suurendab meie mälu, loovust, intuitiivsust ja intelligentsust

Ajulainete muutmise kaudu võime suurendada oma loovust, mälu, intuitiivseid teadmisi ja intelligentsust. Helid võivad meil aidata muuta oma teadvust ja vabastada sisemisi jõude, mis tavateadvuses ei ole võimalik.

Iidseid śamaanirituaale uurinud antropoloogid on leidnud, et trummirütme saab kasutada teadvuses muutuste esilekutsumiseks. Teadlased selgitasid välja, et teatud trummimängu sagedused kutsuvad ajus esile teeta-lained, mis seostuvad meditatiivse seisundiga.
Helide sagedusi mõõdetakse hertsides (Hz) – s.o. ühes sekundis mööduvate lainete arv. 
Näiteks viiulil vibreerib a noot umbes 440 Hz (440 vibratsiooni sekundis).

Teada on 5 ajulainete tüüpi:
– gamma (30-70 Hz), mida teadlased ikka veel täpsemalt uurivad;
– beeta (14-30 Hz) - normaalse teadvuse seisundis;
– alfa (7-14 Hz) - lõdvestunud olekus;
– teeta (4-7 Hz) - meditatiivses seisundis;
– delta (0,5-4 Hz) - süvaunes ja sügavas meditatiivses seisundis.

Helisagedusi kasutades võib positiivselt muuta oma ajulaineid, et saavutada soovitud tulemusi.

Teeta meeleseisundit seostatakse paljude erakordsete ja nn. supervõimetega. Šamaanid ja looduslähedase eluviisiga inimesed (nagu näiteks Austraalia aborigeenid) teavad juba ammustest aegadest supervõimete omamise “saladust”. Śamaanilugude põhjal on teada, et Sitting Bull ja Geronimo kasutasid vaimujõudu ajas rändamiseks, jälgi jätmata kõndimiseks, taimedega suhtlemiseks ja imepäraste ravimeetodite avastamiseks.
Uuringud on näidanud, et teeta sageduse helisid kuulates sisenevad inimesed sügavasse meditatiivsesse seisundisse ja saavutavad suurema visualiseerimis-, inspiratsiooni- ja ümberprogrammeerimisvõime kui seda tavalises (beeta) ärkveloleku seisundis.

Ka beeta ja gamma lainete seisunditel on omad eelised. Kui analüütilist või kõrgendatud tähelepanu nõudvat tööd tehes on vaja tõsta töövõimet, siis võib tulla kasuks beeta/gamma lainepikkustega muusika kuulamine. Neid helisagedusi seostatakse nn. läbinägelikkuse suurenemisega, informatsiooni parema töötlemisega ja teatud kognitiivsete tegevustega nagu analüüs ja matemaatika.

Me kõik oleme võimelised õppima, kuidas ajulainete muutmiseks ja oma elu teatud suunas liigutamiseks saab kasutada heli jõudu.

Ajulainete muutmiseks on palju erinevaid viise. Näiteks võib visualiseerimisrännaku ajal häälestada end looduse helidele või kuulata ajulaineid suunavaid audiopalasid.
Ja kui me kord oleme avardanud oma teadvust aju positiivse mõjutamise võimaluste osas, siis on juba igaühel seda lihtne ja loomulikult ka mõistlik teha.

Authorist: Kliiniline psühholoog Mary Rivas www.UnlimitedInnerPower.com  looja. Sait on loodud õpetamaks inimestele śamanistlikke tehnikaid ja meelejõu saladusi. Ta on kirjutanud raamatu The Warrior Spirit: How To Use Mind Powers & Ancient Wisdom To Create Wealth. Juba üle kümne aasta uurib ta śamanismi ja iidseid tarkusi.

Allikas: http://www.wakingtimes.com

No comments:

Post a Comment